תכנון בית חכם יש לעשות בחכמה
כל אחד שואף כי בבית שלו יהיה לו נוח יותר מכל מקום אחר. יש כיום גם דרכים טכנולוגיות שונות להשיג את הנוחות הזו, ואחת מן הבולטות ביותר שבהן היא כמובן מערכת בית חכם. בית חכם הנה הגדרה של בית אשר בו מותקנת מערכת הפעלה ופיקוח אלקטרונית / חשמלית על כל המערכות החשמליות בבית. יש שני סוגים של תכנון בית חכם: תכנון בית חכם לבית קיים ותכנון לבית חדש. בשני המקרים התוצאה תהיה זהה, אלא שבכל מקרה יש לקחת בחשבון תכנון שונה של חיווט הבית והתקנת המערכת בפועל על מנת להגיע ליעילות הרצוייה.
איזה מערכות ניתן להכניס לתכנון בית חכם
מערכת בית חכם היא למעשה התקנת פנל פיקוד מרכזי לכל המערכות החשמליות בבית אשר ממנו ניתן לשלוט בכל הבית בלחיצת כפתורים פשוטה או בתכנות מוקדם. בין המערכות אשר ניתן לחבר לבית חכם ניתן למנות את הדברים הבאים:
- מערכת התאורה בכל הבית והחצר
- מערכת נעילת הבית לרבות מערכת אזעקה וחיבור לחברת שמירה
- מערכת התריסים והוילונות החשמליים לרבות סוככים חשמליים, מרקיזות וכדומה
- מערכת השמע והקולנוע הביתי
- מכשירים חשמליים ספציפיים לרבות תנור חשמלי, מערכת המיזוג בבית, דוד המים וכדומה
- מערכת ההשקיה של הגינה
תכנון המערכת
כאשר מדובר בבית חדש מכניסים את תכנון המערכת כבר בשלבי התכנון הראשוניים כאשר מתכנני המערכת יודעים איזה אלמנטים בבית יחוברו למערכת ויחד עם האדריכל מוכנסות כל הדרישות לחיווט המערכת כולל צינורות להעברת כבלי חשמל ותקשורת נחוצים, נישות לבניית התריסים החשמליים, מקום או כמה מקומות לפנל הפיקוד וכדומה.
כאשר מדובר בבית קיים יש צורך בבדיקת המבנה כדי לאפשר את התקנת וחיווט המערכת בתנאים הקיימים ויש מקרים אשר בהם דרושות עבודות התקנה מיוחדות כדי לאפשר למערכת לתפקד בצורה יעילה ונוחה למדי.
תכנון בית חכם יכול לכלול גם אפשרות של הפעלת המערכת באמצעות מחשב נייד או סמרטפון אשר מחובר לאינטרנט מכל מקום אשר בו נמצאים באמצעות אפליקציה מיוחדת אשר מאפשרת את הפעלת הבית מרחוק.
לייעוץ חינם חייגו עכשיו למיגון פלוס: 072-256-9079