מנהלים מפעל ובו חמישים עובדים לפחות? אין צל של ספק שהבטיחות צריכה להיות בראש מעיינכם. מבחינה מעשית וחוקית, אתם צריכים לבצע פעולה משמעותית אחת על מנת שמטרת העל החשובה הזו תתגשם – להעסיק ממונה בטיחות המוכשר לתפקיד במלוא מובן המילה. לפניכם סקירה של התפקידים המרכזיים של ממונה הבטיחות, יחד עם מספר המלצות לבחירה מושכלת של הממונה.
ממונה בטיחות: קווים לדמותו
תקנות ארגון הפיקוח על העבודה (ממונים על הבטיחות) משנת 1996 מחייב, כאמור, מינוי של ממונה בטיחות בכל מפעל שצוות העובדים שלו עולה על חמישים. החוק מגדיר גם את מטרת העל של הממונה, והיא "לייעץ למעביד בכל הנוגע לתקנים, לתקנות ולתקנים בענייני הבטיחות, לסייע לו ולאנשי צוות הניהול בכל הקשור לבטיחות, לגהות, להנדסת האנוש ולבטיחות התעסוקתית של העובדים".
כאשר נכנסים לעובי הקורה, אפשר להבחין בלא מעט פעולות ספציפיות שצריך ממונה הבטיחות לבצע על מנת שעבודתו תיעשה נאמנה. בין היתר, מדובר כאן על בניית ויישום תכניות שנתיות לניהול הבטיחות, איתור מפגעים, ביצוע סקר סיכונים, בדיקה כי העובדים עוברים בדיקות תקופתיות (במקום בו הם נחשפים באופן ישיר לסיכונים בריאותיים), העברת הדרכות נקודתיות לעובדים ועוד. גם לאחר שתאונת עבודה מתרחשת, חלילה, נכנס ממונה הבטיחות לתמונה: הוא צריך לבדוק את נסיבות המקרה, להכין דו"ח מפורט, להפיק לקחים עתידיים וליידע בכך את העובדים.
אז איך מתחילים?
כיאה לחשיבות התפקיד של ממונה בטיחות, ברור מדוע לא ניתן להתפשר על בחירתו. הדגש היחידי צריך להיות מושם על בחירת בעל מקצוע שעבר קורס ממונה בטיחות ייעודי וזכה להסכמה ולאישור כשירות ממפקח עבודה ראשי. על מנת להתקבל לקורס עצמו יש צורך מהמועמד לקורס עצמו לעמוד במספר תנאים, דוגמת הכשרה אקדמית או ניסיון תעסוקתי הנוגע לתחום. כשזה נוגע לחברה המספקת את אנשי המקצוע, חשוב לוודא שהיא עומדת בתקנים הנדרשים: התקן הישראלי 18001 לניהול בטיחות וגהות בעבודה, למשל, או תקן ISO 14001 לתכנון והטמעה של מערכת לניהול סביבתי.
חשוב, בהמשך לכך, לבחון היטב את הניסיון של ממונה הבטיחות בעבודה במפעלים, כאשר ניתן במצבים מסוימים להעדיף כאלה אשר בקיאים במפעל הפועל בתחום מסוים. מומלץ להיפגש על ממונה הבטיחות, לערוך לו סיור במפעל ולראות מהי התפיסה שלו לגבי שיפור הבטיחות בו.